Knolselderijsoep

Er was knolselderij in de aanbieding nog nooit mee gekookt maar wel heel graag willen proberen. Ik vind het een aanrader… wat zit je van deze soep snel vol en wat is het lekker echt een wintermaaltijd en een maaltijdsoep.
Ik heb het recept van de ah.nl maar wel een beetje aangepast.

Wat heb je nodig:

  • 1 knolselderij
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 sjalotjes
  • 25 g roomboter
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 takje tijm
  • 1 eetlepel cognac of vieux (slijter)
  • 1 bekertje creme fraiche (125 ml)
  • zout
  • peper

Wat moet je doen:

Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik bewaren in ruim water met 2 eetlepels citroensap.
Sjalotjes pellen en snipperen. In grote pan boter smelten. Sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knolselderij uit water halen en ca. 1 minuut al omscheppend meebakken. Bouillontablet, tijm en 6 dl water toevoegen uiteindelijk werd het 9 dl merkte ik anders werd het puree . Selderij in ca. 20 minuten op laag vuur gaar koken. Tijm uit pan nemen. Met schuimspaan enkele blokjes knolselderij eruit nemen. Soep met staafmixer of in keukenmachine glad pureren.
(Soep opnieuw verwarmen.)
Eetlepel citroensap en 2/3 deel van crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en rest van crème fraîche erin scheppen. Serveren met kaasstengels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: