Boekrecensie Nachtzwemmen – Lucy Clarke

Wil je een reden hebben om in het dagboek van je kleine zusje te lezen… lees dan dit boek 😉

Samenvatting:
Als haar zus om het leven komt op Bali, onderneemt Katie dezelfde reis om erachter te komen wat er zich op dit paradijselijke eiland heeft afgespeeld…
Wanneer Katie hoort dat haar zus Mia zelfmoord heeft gepleegd, kan ze het eerst niet geloven. Ook al hebben ze hun leven lang een moeilijke zussenrelatie gehad, dit nieuws slaat in als een bom en breekt haar hart. Pas later vraagt ze zich af: wat deed Mia eigenlijk op Bali?
Het eiland lag niet op de route van de wereldreis die Mia ging maken na de dood van hun moeder. Wat is er gebeurd voorafgaand aan de avond dat ze van een klif viel? Om antwoord op haar vragen te krijgen, besluit Katie om in Mia’s voetsporen dezelfde reis te maken, aan de hand van haar dagboek. Daarvoor zal ze haar veilige en succesvolle wereld van haar werk en verloofde moeten verlaten – om achter een schokkende waarheid over hun vader te komen. Maar pas op Bali zal ze ontdekken en volledig begrijpen wat er precies gebeurd is met Mia, en hoe het zo ver heeft kunnen komen…

Mening: “Nachtzwemmen” is een spannende roman en leest lekker door omdat het heel goed geschreven is. De tijdlijnen van de twee hoofdpersonen wisselen elkaar af, zodat je jezelf af blijft vragen wat er als volgt zal gaan gebeuren.
Er zit wel een bepaalde voorspelbaarheid in het verhaal vind ik, maar dat maakt het verhaal zeker niet minder spannend.
Het psychologische randje laat zien hoe makkelijk veranderingen in het leven zich kunnen voordoen en niet altijd worden begrepen.
Wil je nachtzwemmen ook lezen? Klik op de link

Schrijver van het boek: Lucy Clarke

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Genre: Roman
ISBN: 9789400501591

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: