Van de haak

Zoals bekend hou ik erg van haken. Dus ik nam me voor dat als ik ooit zwanger zou worden ik als een gek zou gaan haken voor de kleine. Voor veel vrienden en collega’s die een kleine kregen heb ik wat gemaakt dus ik had van alles in m’n hoofd om zelf te gaan haken .
Maar ja niks gaat zoals je verwacht… ik werd zwanger er zat van alles in m’n koppie om te gaan haken, maar het wilde niet. De concentratie de focus ik was het helemaal kwijt. Vond het vreselijk maar ja het is zoals het is.

Wat is er nog wel gelukt:

Voordat ik zwanger was had ik een rechthoekige granny deken gehaakt, eigenlijk niet voor mezelf, maar nu een ideale deken voor in de maxi cosi. Zie begin plaatje.

Normaal haak je een ring waarin je de eerste vier groepjes van stokjes van de granny square haakt. In plaats daarvan haak je een ketting van 13 lossen (3 losse voor het eerste stokje) en hierin haak je de groepjes langs beide zijden van de ketting.
Haak 2 stokjes in de 4e losse van de naald. 1 losse en sla een steek over en haak 3 stokjes in de volgende steek. Haak op deze manier verder tot je aan het eind van de ketting bent. Haak 3 groepjes van 3 stokjes met daartussen 3 losse in de laatste steek. Haak vervolgens verder langs de andere zijde van de ketting. Haak in de laatste steek (de steek waar je mee begon) nog 2 groepjes van 3 stokjes met 3 losse ertussen.
Daarna kan je verder gaan zoals bij een granny square.

Tevens lukt het me nog om een granny square denken af te maken in de kleuren wit en goudbruin.IMG_1074

Toen we eenmaal wisten dat we met grote kans een meisje zouden krijgen is het me gelukt om een jurkje voor Louise in het oude roze te haken en een vestje (simply haken 2015 nr. 04)
rozestrik

Overigens heb ik van heel 2015 de simply haken tijdschriften dus mocht je nog opzoek zijn naar een patroon of waar het staat… laat het me maar weten.

De patronen van de kleren zijn alleen voor 1 jarige dreumesen dus we moeten nog even wachten voor de kleertjes aan kunnen.

3 reacties

 1. Hoi,

  Mijn moeder is vorig jaar al begonnen aan dat vestje met die roze strik uit simply haken 04/2015. Echter is ze nu het patroon verloren waardoor ze niet meer verder kan! Ik ben al een poosje aan het zoeken op internet, maar ook daar kan ik niks vinden.
  Ik lees op jou website dat jij alle simply’s van 2015 hebt! Zou jij mij het patroon van dat vestje kunnen/willen mailen?

  Alvast heel erg hartelijk bedankt!

  1. Hoi Marlies,

   Wat leuk dat ze die haakt en wat vervelend dat ze het patroon kwijt is.
   Is het emailadres correct wat hier staat genoteerd dan mail ik het je snel.

   Groetjes,
   Maysoun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: