Vertrouwde gezicht van de slager

En toen ging ik m’n eerste lamstajine maken. Ik wilde echt goed lamsvlees halen. Dus aan m’n vader gevraagd waar ik moest zijn. Logische wijze verwees hij me naar nieuw west waar ik ooit heb gewoond.
Ik ging naar een zaakje wat ik nog niet kende. Terwijl in aan het afrekenen ben, komt er een meneer (met grote dozen eten) binnen die mij gedag zegt en uit herkenning groet ik terug. De winkel uit lopend denk ik wie was dat ook al weer en ineens realiseer ik me. Oh dit was slager waar ik jaren wekelijk vlees haalde in nieuw west en het “winkeltje” is nu gewoon veel groter geworden. Grappig dat ik bij een gezicht eigenlijk niet eens nadenk wie het is omdat het zo’n vertrouwd gevoel geef.

Nu het recept voor traditionele Tajine met Lamsvlees, deze licht stroperige tajine met dadels en noten wordt veel gemaakt voor bruiloften en andere familiefeesten.

Wat heb je nodig voor veel 4 personen:

  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • olijfolie
  • gemalen gember, kaneel en kurkuma
  • 1 kg mager lamsvlees
  • honing
  • 250 gr dadels (zonder pit)
  • blanke amandelen
  • bosje peterselie

Wat moet je doen:
Verhit de olie in een tajine of braadpan. Bak hierin de uiten goudbruin. Roer de specerijen erdoor, 1-2 tl kurkuma 1 tl gember, 2 tl kaneel. Schep het vlees erdoor zodat het wordt bedekt met het specerijenmengsel. Giet er water bij tot het vlees bijna onderstaat en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag, doe de deksel op de tajine en laat alles anderhalf uur zachtjes stoven.
Voeg de dadels toe en roer de honing (1 el) erdoor. Dek de tajine weer af en laat alles nog dertig minuten zachtjes stoven.
Verhit olie in een kleine pan. Roer de amandelen en pistachenoten erdoor en rooster ze goudbruin. Bestrooi het vlees en de dadels met noten, vervolgens met de peterselie.

Heerlijk met couscous

Recept komt uit Tajine – Pittige stoofschotels uit Marokko

Zelf een Tajine gerecht maken klink dat hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: