Eigenlijk hou ik helemaal niet van taarten maken etc. Maar op de een of andere manier heb ik een heel ander gevoel bij hartige taarten dus dat wilde ik wel proberen.
Deze taart is heerlijk met een komkommersalade erbij voor de frisse smaak.
Update 2-12-2012 Ik heb dit keer 300 gr kwark en meel gebruikt en witte uien ipv rode.
Ik raad 300 gr zeker aan!
Wat heb je nodig voor de taart:
- 600 gram uien (ik heb rode gebruikt)
- olijfolie (2 eetlepels)
- 2 tenen knoflook
- ansjovis (1 blikje)
- magere kwark (300 gram)
- volkorenmeel (300 gram)
- Provençaalse kruiden
- half zakje bakpoeder
- Ronde bakvorm (24 of 26 cm)
Wat moet je doen:
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel het teentje knoflook en snijd hem klein. Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht. Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden, peper en een beetje zout toe.
Warm de oven voor op 175° C.
Meng het meel met wat zout en het bakpoeder. Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg. Ik heb er een beetje water bij gedaan voor het kneden.
Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop. Verdeel de ansjovisfilets er over. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen. Leg de deegrepen op de uien. Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Lekkerste hartige taart die ik ooit gegeten heb #lekker xxxxx