Halswarmer

Het patroon voor de halswarmer.
Ik heb Simply Soft wol gebruikt kleur Pagoda en haaknaald 4.5

Mocht je dit alsnog te veel werk vinden of lijken, deze halswarmer komt binnenkort in de verkoop op Etsy. Hou deze site dus in de gaten!

HALSWARMER:
Haak 107 losse.
TOER 1:
Haak 1 stk in de 4e l van de haak, haak dan 1 stk in iedere l = 105 stk op de toer, keer het werk. Wordt van boven naar beneden heen en weer gehaakt. Haak dan later samen tot een koker.

WAAIERPATROON:
TOER 2:
3 l in het 1e stk, 1 stk in iedere van de volgende 3 stk (dat is voor de rand middenachter), * 2 l, sla ongeveer 2 st over, 1 v in de volgende st *, herhaal van *-* zodat er 30 l-lussen zijn en er 6 of 7 stk over zijn, haak 2 l en eindig met 1 stk in iedere van de laatste 4 stk (dat is voor de rand middenachter), keer het werk.
Er zijn nu 31 l-lussen met 4 stk aan iedere kant voor de rand.
TOER 3:
3 l in het 1e stk, 1 stk in iedere van de volgende 3 stk, sla de eerste l-lus over, * 4 stk en 2 l en 4 stk in de volgende l-lus, 1 stk in de volgende l-lus *, herhaal van *-* tot er 2 l-lussen over zijn, haak 4 stk en 2 l en 4 stk in de volgende l-lus, sla de laatste l-lus over en eindig met 1 stk in iedere van de 4 stk op de rand = 15 waaiers met 4 stk aan iedere kant richting middenachter voor de rand, keer het werk.
TOER 4: 3 l in het 1e stk, 1 stk in iedere van de volgende 3 stk, * 4 stk en 2 l en 4 stk in het midden van de volgende stk-groep (dus in de l-lus van de stk-groep), 1 stk in het stk van de vorige toer *, herhaal van *-* tot er 1 stk-groep overblijft, 4 stk en 2 l en 4 stk in het midden van deze stk-groep en eindig met 1 stk in iedere van de 4 stk op de rand, keer het werk.
Herhaal de 4e toer tot het werk ongeveer 21-21 cm hoog is.
Haak de volgende de toeren als volgt dit is om halswarmer breder te maken voor de schouders:
4 l in het 1e stk, 1 dstk in iedere van de volgende 3 stk, * 4 dstk en 2 l en 4 dstk in het midden van de volgende stk-groep, 1 dstk in het stk van de vorige toer *, herhaal van *-* tot er 1 stk-groep overblijft, 4 dstk en 2 l en 4 dstk in het midden van deze stk-groep en eindig met 1 dstk in iedere van de 4 stk op de rand, keer het werk.
Herhaal deze toer tot het werk ongeveer 35 cm meet.
Knip de draad af en zet vast.
Vouw de halswarmer dubbel in de hoogte. Begin aan de bovenkant en * haak 1 v door beide lagen in de buitenste st van de rand, 3 l, sla een toer over *, herhaal van *-* maar haak na 21 cm 4 l in plaats van 3 l.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: