Blue (Da Ba Dee)

Op verzoek van een vriendin heb ik voor haar zoontje een deken gemaakt.

Keuzes om over na te denken: Kleur, worden het granny’s (patchwork) of 1 patroon.
De afmeting kreeg ik op dat maakte de keuze voor mij een stuk makkelijker. Ik wilde al heel lang met een denim stof werken en dat is het geworden.

Lion Cotton 210C Denim Swirl
Haaknaald 4 mm
Afmeting 100 cm bij 120 cm

Zie het begin 8 toeren.

Toen kwamen er nog meer en meer toeren onderweg naar Hengelo, haken in de auto ideaal ;-). Mijn eerste bestelling wol was op, na een 80 cm2.

Met een een andere denim stof ben ik toen eerst 2 zijranden gaan maken. En ja meteen nieuw katoen besteld om de volledige afmeting waar te maken.

Toen was het klaar en moest het aan elkaar worden gehaakt. ^!!&#^*%%!$&*%&*^#$ .
Tijdens de stukken aan elkaar haken kwam ik er achter dat hoe stoer de 2 stoffen ook zijn, ze samen niet mooi waren, zeg maar gewoon lelijk… lichte paniek wat nu??? en hoe snel???… want de baby komt eraan.
De deken was toen 80 bij 120 cm dus ik moest nog minimaal 20 cm er in de breedte bij.

De baby was er die nacht al… oké en nu, ik had nog geen idee hoe de randen op te lossen. En legde het maar even weg (is me opgedragen zelf kon ik dat niet hahaha). Gelukkig kwam ik op internet een foto tegen van een project van iemand en dat gaf de inspiratie en toen ik weer verder. Technologie van tegenwoordig 😀

Inspiratie zet tot werken aan en ja hoor de denken was af.

Zie onder het uiteindelijke resultaat.

Wil je de deken zelf maken?

Haak heel veel lossen (die deelbaar zijn in 5) en 4 extra losse.
TOER 1: Haak 4 stk in de 6e l van de haak, * sla 4 l over, 4 stk in de volgende l, *, herhaal van *-* in totaal 22 keer, sla 2 l over en eindig met 1 stk in de laatste l
TOER 2: 3 l, dan 4 stk tussen de 2 middelste stk in iedere stk-groep, eindig met 1 stk in de 3e l van het begin van de vorige toer, keer het werk.
Ga door met toer 2 tot de lengte die je wilt hebben.
Dit is exclusief de randen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: