Boekrecensie: De man uit Albanië

Zin in een spannend boek met een politieke inslag dan is dit zeker een aanrader. Gevonden via de app: leesditboek (iphone/ipad)

Samenvatting: Stockholm, 1990. In de vroege morgen wordt een man aangetroffen aan de voet van een heuvel. Dood. Hij heeft een Albanees paspoort, maar de Albanese autoriteiten ontkennen zijn bestaan. Drie mannen raken – of ze het nu willen of niet – verstrikt in de vraagtekens rondom de dode. De een bezig met een routineus onderzoek, de tweede op zoek naar een goed verhaal en de derde schuilend voor de regen. Alle drie zullen ze erachter komen dat de waarheid rondom de man uit Albanië veel gecompliceerder is dan aanvankelijk lijkt. Het spoor gaat terug tot een politieke beweging uit de jaren zestig en leidt naar een hecht clubje radicale studenten. Ze hebben terwijl ze carrière maakten hun verleden begraven, maar hun loyaliteit bewaard. De kern van de zaak is verraad, door een van hen gepleegd. Diegene wil dat echter tegen elke prijs verborgen houden.

Mening:
Het is een goed doordacht verhaal. Magnus Montelius vangt de tijdsgeest perfect en combineert dat samen met een spannend en mysterieus spionageverhaal.

Alles draait om uitvinden wie de dode man eigenlijk was. Daar weet Montelius een mooie draai aan te geven. Zijn verhaal is wel wat ingewikkeld. Er komen veel personages met cruciale rollen en informatie in voor en al snel begint het een beetje te duizelen.

Montelius gebruikt van alles net een beetje te veel: te veel geschiedenis, te veel personages en te veel informatie om allemaal te kunnen verwerken. Daardoor miste ik een beetje het detective gedeelte in het verhaal, dat vind ik naar de achtergrond gevallen. Het is geen makkelijk boek om te lezen. Geconcentreerd lezen is echt nodig bij dit boek, maar dat is het waard. Wil je dit boek ook lezen klik dan hier.

Schrijver van het boek: Magnus Montelius

Uitgeverij: Singatuur

ISBN: 9789056724627

2 reacties

  1. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was extremely long)
    so I guess I’ll just sum it up what I had writgten and say, I’m tjoroughly enjoying your blog.

    I too am an aspiring blog blogger but I’m still new tto the whole thing.
    Do you have any tips and hints for rookie blog writers?
    I’d definitely appreciate it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: