Koud kunstje voor een winterse dag

Af en toe wil ik echt een super snelle maaltijd waarbij ik weinig hoef te doen en dat het nog lekker is ook. Dit is er één van. Volgens voedingscentrum is het heerlijk met aardappels en zuurkool. Ik heb het met erwtenpuree gemaakt (weinig koolhydraten).

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 flinke uien
  • teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 200 gram varkensvlees (in reepjes)
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 1 dl groente bouillon
  • 2 theelepels mosterd
  • boter

Wat moet je doen:

Maak de uien en de knoflook schoon en snijd het klein, ik doe dit met de keukenmachine op een gehaaste dag. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Bak de reepjes vlees in de hete margarine bruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit mee bruin. Voeg zodra het allemaal bruin is de champignons toe.
Voeg peper, zout, het laurierblad, de kruidnagel en de bouillon toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
Als laatst voeg de mosterd erbij om het gerecht op smaak te maken.

Gerecht komt van het voedingscentrum

Wordt vervolgd voor de erwtenpuree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: