Zo groen als gras…

En dan komt er een vegetarische vriendinnetje eten en werd het een groene avond.
Ze had al aangegeven mijn courgette soep te willen proberen dus dat wordt het voorgerecht. De soep hoort officieel met zalm maar deze keer doe ik er de zalm alleen voor mij en Leon bij. Als de soep nog niet is gepureerd lijkt het echt een soepzootje (leuke woordspeling) maar daarna oogt het smakelijk.

Zo groen als gras wordt het omdat het hoofd gerecht ook uit alleen groene, groenten bestaat. De risotto kan gemaakt worden met stukjes kip maar hoeft niet perse.

Wat heb je nodig voor de soep (voor 3 personen):

  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 4 dl groente bouillon
  • dille 1 eetlepel
  • 1 eetlepel olie

Wat moet je doen:

Snijd de ui en de knoflook klein. Was de courgettes en snijd ze in blokjes (voor een lichtere kleur schil ik soms 1 courgette). Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er de bouillon bij. Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en maak de soep op smaak met dille.

Gerecht komt van het voedingscentrum

Wat heb je nodig voor de risotto (voor 4 personen):

  • 2 rode uien
  • teentje knoflook
  • 300 gram risotto rijst
  • 9 dl groente bouillon
  • Provençaalse kruiden 1 eetlepel
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram gebroken sperziebonen
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram doperwten (ik gebruik diepvries)

Wat moet je doen:

Snipper de ui en de knoflook.  Fruit de ui en de knoflook zacht in de boter.
Voeg de risotto toe en zorg dat alle korrels glimmen, schenk daarna de bouillon erbij. Normaal moet je dit in etappes doen maar bij dit gerecht kan het in 1 keer. Doe er meteen de doperwten bij als die uit de vriezer komen.
Breng het aan de kook.
Nadat het 5 minuten heeft geprutteld kunnen de sperziebonen erbij en zet daarna het vuur laag.
Zodra de sperziebonen zacht genoeg zijn om te eten kan de spinazie erbij, en kan je het op smaak maken met zout, peper en provinciale kruiden.

Eet smakelijk!

Ik heb dit recept op tv gezien en toen goed onthouden hoe Rudolph van Veen dit maakt. Dat ging erg snel dus kan iets afwijken van hoe ik het nu zelf maak.

1 reactie

  1. Hmm, die soep klinkt heerlijk! Misschien dat dit werkt om Folker aan de courget te krijgen 😉 Die ga ik onthouden, ik zal het resultaat laten weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: