Tajine

Voor m’n vertrek bij m’n oude werkgever was ik aardig verwend. Onder andere had ik een Tajine gekregen nou daar ben ik echt super blij mee.

Ik heb een pittige kiptajine met abrikozen, gember en kikkererwten gemaakt.
De tajine smaakt zowel fruitig als pikant. En couscous kon er natuurlijk niet bij missen.
In plaats van kip kan je ook duivenborst, fazant of eend gebruiken en mocht je geen tajine hebben kan je ook een braadpan gebruiken dit gaat vind ik wel een beetje te kosten van de smaak.

Wat heb je nodig voor veel 4 personen:

  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • olijfolie
  • 40 gr verse gember, geschild en fijn gehakt
  • 2 rode chilipepers fijn gehaakt (ik had uit Dubai gemalen chilipeper gebruikt erg lekker)
  • 2 kaneelstokjes
  • 300 gr kipfilet in stukjes
  • 175 geweekte gedroogde abrikozen
  • 2 el honing
  • 400 gr tomaten met sap uit blik
  • blik kikkererwten

Wat moet je doen:
Verhit de olie in een tajine of braadpan. Roer de uit, gember en chilipeper erdoor en bak tot de uit zacht wordt.
Roer de kaneelstokjes erdoor. Voeg de kipfilet toe en baak het bruin. Schep de abrikozen en honing erdoor en roer de tomaten met sap erdoor. Ik heb er wat water bij gedaan zodat de bodem van de tajine vol vocht stond en de abrikozen onderstaan.
Breng het vocht aan de kook doe de kikkererwten erbij. De de deksel op de tajine en laat alles ongeveer 35 minuten zachtjes stoven.

Recept komt uit Tajine – Pittige stoofschotels uit Marokko

Zelf een Tajine gerecht maken klink dat hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: