Komkommer soep

Een koud voorgerecht.
Dit is de eerste keer dat ik een koude soep heb gemaakt… nou ja warm gemaakt en moet daarna afkoelen.

Qua kleur is het niet helemaal wat ik had verwacht maar daar doet de smaak niet aan onder.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 komkommers (geschild)
  • 1 aardappel (een grote op eigen advies)
  • boter
  • 2 sjalotten
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1/2 pakje roomkaas met kruiden
  • 2 el dille
  • 1 el bieslook
  • Staafmixer

Wat moet je doen:
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer, snijd daarna de komkommer in grove stukken. Snijd de aardappel in blokjes.
Smelt de boter in een pan en bak hierin de gesnipperde sjalotten tot ze glazig zijn. Voeg de komkommer en de aardappel toe en bak ze 1 minuut mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat de soep ca. 15 minuten koken tot de aardappel gaar is. Voeg de roomkaas toe en pureer de soep met een staafmixer.
Laat de soep 15 minuten afkoelen en voeg de fijngehakte dille en bieslook toe.

Recept komt uit Soepkalender (3 apil)
Zelf soep maken met je eigen soepkalender? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: